EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Веригата "Hyatt" строи хотел в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Веригата "Hyatt" строи хотел в София

mail11:19 | 09.06.2016прегледи 2189 коментарикоментари 0


Една от най-големите хотелски вериги в света - „Hyatt“ влиза в България с висококатегориен хотел в центъра на София. Това стана ясно на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова с Такуя Аояма, вицепрезидент за развитието на „Hyatt“ за Европа, Африка и Близкия изток и Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сървиз“, партньор от българска страна./Дружеството „Тера тур сервиз“ управлява хотелиерския бизнес на семейството на шефа на „Лукойл България“ Валентин Златев/.

„Хотелската верига е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор“, коментира по-рано министър Ангелкова пред журналисти. Тя съобщи, че Министерството на туризма води разговори с още няколко големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната ни. „Още със създаването на самостоятелно министерство, основна цел за нас бе привличането на големи инвеститори и доказани брандове, които ще доведат след себе си и повече и по-платежоспособни туристи“, подчерта Николина Ангелкова.

„Работим за осъществяване на това инвестиционно намерение повече от 7 години, но вярваме, че сега е дошъл правилният момент“, заяви Лъчезар Тодоров. Той подчерта, че е много важно, че вече има самостоятелно Министерство на туризма, което координира работата в сектора и същевременно е налице силната амбиция и ангажираност на мениджмънта на “Hyatt” с този проект. „България посреща много туристи и ние искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база“, посочи Такуя Аояма.

Първият хотел Hyatt Regency в България ще бъде построен в София на мястото на бившето кино „Сердика“ и се очаква да отвори врати през 2018 г. Строителството ще се осъществява в партньорство с българска компания. Хотелът ще е разположен на 4 хил.кв. м., ще бъде на шест етажа, ще има 190 стаи и паркинг на 2 нива за 100 коли.

Веригата Hyatt е основана от Джей Прайцкер през 1957 г., когато той закупува мотела Hyatt House в непосредствена близост до международното летище в Лос Анджелис. През следващото десетилетие заедно с други членове на фамилията прераства в семеен бизнес. Компанията започва да се разраства с управлението на хотели и собственост в Северна Америка. Фирмата става публична компания през 1962 г. През 1968 г. е сформирана Hyatt International и впоследствие се превръща в отделна публична компания. Hyatt Corporation и Hyatt International Corporation са собственост основно на семейство Прайцкер. На 31 декември 2004 г. всички активи на двете компании се консолидират в нова компания Hyatt Hotels Corporation.

Корпорацията управлява хотели под следните марки: Andaz, Grand Hyatt, Hyatt Centric, Hyatt Hotels, Hyatt House, Hyatt Place, Hyatt Regency, Hyatt Residence Club, Hyatt Zilara, Hyatt Ziva, Park Hyatt, The Unbound Collection by Hyatt.

Hyatt Hotels Corporation притежава портфолио от 12 бранда и 652 имота в 53 страни. Прогнозите сочат, че обектът ще привлече интереса на повече чуждестранни посетители, включително и на дългогодишните гости на веригата, за събитиен и конгресен туризъм, както и за културно-исторически и сити турове в столицата. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg