EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Венецуела въведе извънредно положение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Венецуела въведе извънредно положение

mail15:30 | 25.04.2013прегледи 608 коментарикоментари 0


Във Венецуела бе публикуван президентски указ, с който се обявява извънредно положение в енергосистемата на латиноамериканската страна, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки държавния вестник на страна. Мярка се въвежда за три месеца.
При извънредно положение на държавната електрическа корпорация Корпоелек (Corpoelec), която се ръководи от Архенис Чавес - по-малкия брат на починалия неотдавна президент Уго Чавес, е възложено да разработи комплекс от мерки, които да позволят на страната да гарантира редовно електрозахранване на жилищата и промишлеността.
В същото време Корпоелек получава правото да привлече национални и чуждестранни "независими компании" за изпълнението на извънредния комплекс от мерки за нормализиране на електроснабдяването в страната. На министъра на отбраната Диего Молеро и министъра на електричеството Джеси Чакон е възложено да гарантират охраната на електроенергийните обекти. Боливарските въоръжени сили, се посочва в президентския указ, "трябва да вземат активно участие в изпълнението на задачите по контрола над националната енергийна система и гарантирането на нейната работа".
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заявяваше не веднъж през последните месеци, че националната енергийна система е обект на саботажи, извършвани от десните сили, заинтересовани от дестабилизация на обстановката в страната, припомня

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg