EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Венелин Петков – шеф на „Новините” в bTv

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Венелин Петков – шеф на „Новините” в bTv

mail09:45 | 14.02.2014прегледи 1179 коментарикоментари 0


Венелин Петков поема поста Директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV, съобщи компанията. Той работи в нея от създаването на телевизията през 2000 г.
Венелин Петков е автор на множество материали, между които са поредицата „Пътуване в Афганистан” и филма „Трансформация” в bTV Документите, репортажите „Поражения”, „ Чиста вода” в bTV Репортерите и други. Носител е на престижната американска награда за телевизионна журналистика „Пийбоди”.
Продуцент е на bTV Документите от създаването на предаването през 2007. В него са излъчени документални филми, които разтърсват общественото мнение. Между тях са поредиците „Бетонни градини”, „България – следите на терора”, филмът „Възродените – 20 години по-късно”, а наскоро и поредицата „Македония – последният проект на Коминтерна”.
Венелин Петков е магистър по английска филология от Софийския университет „Свети Климент Охридски”. През 1996 г. печели стипендия на фондация "Фулбрайт" и заминава в САЩ, за да продължи образованието си. Има магистърска степен по телевизионна и радио-журналистика от най-стария факултет по журналистика в света в Университета на щата Мисури-Колумбия. По време на следването си работи в местния филиал на телевизионната верига NBC, а също и във филиала на радиоверигата NPR. След това кандидатства за стаж в CNN, където след това остава на работа като асоцииран продуцент.

 


Тагове: Петков, btv
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1859