EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Великобритания: Растежът се ускори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания: Растежът се ускори

mail15:00 | 30.01.2014прегледи 818 коментарикоментари 0


Великобритания започва да излиза от кризата, сочат последните данни за икономическото развитие на страната през миналата година. Въпреки това представители на правителството предупреждават, че все още е рано да се ликува.

Британският статистически институт оповести, че през 2013-а година икономиката на Обединеното кралство се е развивала най-добре след началото на кризата преди шест години. Брутният вътрешен продукт е отбелязал ръст от 1,9%, като повечето сектори са регистрирали скок в развитието си.

Последните данни потвърждават оповестената по-рано този месец информация, която показва, че броят на незаетите във Великобритания е намалял със 167 хиляди души. Безработицата на Острова сега е спаднала до 7,1%.

Наскоро и Международният валутен фонд значително увеличи прогнозата си за икономическия растеж на Обединеното кралство през 2014-а година. Експертите на организацията очакват ръст от 2,4 на сто. Ако това стане, то Великобритания би се развивала най-бързо сред страните от Европейския съюз.

Въпреки това оповестеният икономически растеж продължава да е доста по-нисък от този през 2007-а, годината преди да се разрази кризата. Това е и причината, поради която министърът на икономиката Винс Кейбъл заяви в интервю за Би Би Си, че все още става дума за крехък процес.

Трябва да възстановим икономиката, да я ребалансираме и това ще отнеме време. Трябва да повишим износа, да привлечем повече инвестиции, да предотвратим повторен срив на имотния пазар и трябва ясно да заявим, че това е дългосрочна работа, която не свършва днес, посочва Винс Кейбъл./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4212