EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Великобритания разследва картел в търговията със спортни стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания разследва картел в търговията със спортни стоки

mail19:42 | 10.09.2009прегледи 736 коментарикоментари 0


Британската комисия за защита на конкуренцията (OFT) разследва предполагаем картел в сектора за търговия на дребно със спортни стоки, след като получи информация от компанията JJB Sports срещу предоставяне на имунитет, предаде Ройтерс.
Комисията обяви днес, че е изпълнила съдебни решения за обиск на два адреса като част от разследването, което още е в ранен етап.
JJB Sports съобщи, че на 30 януари е предоставила на Комисията за защита на конкуренцията информация за "подозрително споразумение или съгласувани практики за ограничаване на конкуренцията".
По-рано днес служители на комисията са посетили офиси на компанията в Уиган, Северозападна Англия, информира JJB Sports.
Според данни на компанията на 24 август комисията е потвърдила, че ще й гарантира форма на имунитет във връзка с картелната дейност в периода от 8 юни 2007 г. до 25 март 2009 година, когато главен изпълнителен директор на JJB Sports е бил Крис Рони.
Днес Комисията за защита на конкуренцията потвърди, че е гарантирала имунитет на компанията.
На 20 януари JJB Sports отстрани от длъжност Крис Рони, а на 25 март го уволни по обвинения в лошо ръководене, отбелязва Ройтерс.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg