EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Великобритания одобри фракинга

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания одобри фракинга

mail09:35 | 10.10.2016прегледи 885 коментарикоментари 0


С решение на британското правителство, окачествено от медиите като „революционно“, бе одобрен фракинга като метод за добив на шистов газ на територията на Великобритания. 

Британското правителство даде „зелена светлина“ за добива на шистов газ чрез хоризонтален фракинг или хидравливлично разбиване на скалния слой. Министърът на общините и местното самоуправление Саджид Джавид одобри плановете за фракинг в английското графство Ланкашър. Това означава, че за първи във Великобритания ще се извършва фракинг по хоризонтален метод, което увеличава шансовете за по-голям добив на газ. 

Хоризонталният фракинг е смятан за много по-продуктивен от конвенционалния вертикален фракинг. Компаниите, занимаващи се с добив на газ, смятат, че в недрата на Великобритания се крият трилиони кубически метра шистов газ. Противниците на фракинг обаче заявиха, че новата технология представлява голям риск за околната среда, заради използваните химикали и хидравличното налягане. 

Природозащитниците и местни групи противници на метода реагираха гневно на решението на британските власти. Поляна Щайнер от организацията „Приятели на Земята“ нарече решението на властите „предателство спрямо местните хора“.БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg