EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Великобритания и Германия искат разследване на Goldman Sachs

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания и Германия искат разследване на Goldman Sachs

mail09:46 | 18.04.2010прегледи 637 коментарикоментари 0


Британският премиер Гордън Браун заяви, че иска финансовите регулаторни органи във Великобритания да разследват американската банка Goldman Sachs, след като тя бе обвинена в измама от Федералната комисия за ценни книжа и фондови борси (ФКЦКФБ) в САЩ, предаде Reuters.
ФКЦКФБ обвини банката, че някои нейни подразделения са действали за понижаване на котировките на ценни книжа, които самата Goldman Sachs е издавала за свои инвеститори.
Браун, който води тежка предизборна кампания, обвини също най-мощната банка на Wall Street в "морален банкрут" заради плановете й да изплати големи бонуси.
Настоявам за специално разследване на Goldman Sachs от службата за финансов надзор, тъй като тук бяха търгувани стотици милиони паунди и изглежда, че хората са подведени за онова, което става, заяви Браун за BBC.  Знам, че самите банки ще
предприемат съдебни действия, добави премиерът, явно имайки предвид европейските банки, които загубиха пари от продуктите, търгувани от Goldman Sachs.
Германското правителство обяви, че ще предприеме съдебни действия срещу Goldman Sachs, тъй като сред  измамените от нея купувачи е IKB Deutsche Industriebank AG - една от първите жертви на финансовата криза, спасена и с държавни средства.
Вестник „Welt am sonntag”  съобщава днес, че канцлерът Ангела Меркел ще се обърне към Федералната комисия за ценни книжа и фондови борси на САЩ за информация.
Вчера европейският комисар за икономическите и валутните въпроси Оли Рен съобщи, че Европейският съюз започва разследване срещу Goldman Sachs по подозрение, че е помагала на Гърция да занижи данните за размера на бюджетния си дефицит.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg