EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Велико Търново става е-община

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Велико Търново става е-община

mail10:00 | 16.06.2015прегледи 1035 коментарикоментари 0


„Информационно обслужване“ АД и общинската администрация във Велико Търново подписаха Меморандум „Електронно управление - регионална инициатива Е-регион”. Целта на инициативата е развитие на комплексното административно обслужване и електронното управление, както в региона, така и в подкрепа на централизираните решения на държавно ниво. Документът е отворен за присъединяване и на други администрации и организации, които предоставят обществени услуги.
Меморандумът предвижда създаване на Регионален съвет по електронно управление и Център за комплексно административно обслужване „Е-регион Велико Търново“, който ще предоставя на гражданите и бизнеса електронни услуги.
Регионалният съвет по е-управление ще подпомага реорганизацията на междуведомствените информационни процеси и използването на съвременни информационни технологии, както за целите на административното обслужване, така и за намаляване на излишната бюрократична тежест за гражданите и бизнеса. Съветът ще подпомага процеса на отваряне на публичните данни и тяхното използване и представянето на технологични възможности за участие на гражданите и сдруженията в управлението, както на региона, така и на страната./МТИТС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg