EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Великденски базари и традиции във Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великденски базари и традиции във Виена

mail15:37 | 29.03.2010прегледи 1362 коментарикоментари 0


Великденският базар пред двореца Шьонбрун, който тази година се провежда за осми път,се счита за най-романтичния сред многото базари във Виена. На фона на бароковия дворец повече от 40 магазинчета предлагат всякакъв вид лакомства и великденски украшения от цяла Австрия. Децата се радват най-много на детската «фабрика» за производство на великденски зайци от марципан, където професионални сладкари с удоволствие им разкриват тайните на занаята си. За малчуганите е открит детски театър, в който те могат да си починат след търсенето на великденски яйца, които в западноевропейската култура носи великденският заек. През това време родителите им могат да се насладят на джаз концерт на открито.
На базара на старинния площад Фрайунг в центъра на града се носи ароматът на австрийски козунаци и на печени агнета, а на базара на Калвариенберг е организирано детско шествие.
Базарите са отворени от 17 март до 5 април, понеделника след Великден, който тази година православни и католици празнуват заедно на 4 април.


Снимка:
© Koalamedia

 


Тагове: базар, Виена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167