EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВЕИ-та контрираха предложения на ДКЕВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВЕИ-та контрираха предложения на ДКЕВР

mail08:45 | 30.05.2014прегледи 1075 коментарикоментари 0


ДКЕВР служи на антиевропейски и проруски ядра в държавата с цел – унищожаване на независимите чуждестранните и български инвеститори в енергетиката и експроприация на частния им капитал, се посочва в съобщение до медиите на Българската фотоволтаична асоциация. Ето какво гласи цялото съобщение.

Публикуваното искане на ДКЕВР за ограничаване до 50% на изкупуването на електроенергията произведена от фотоволтаични и вятърни централи е абдикиране от регулаторните функции. ДКЕВР признава неспособността си да регулира отношенията в енергетиката, доказва корпоративни зависимости и дискриминационно третиране на производителите.

ДКЕВР служи на антиевропейски и проруски ядра в държавата с цел – унищожаване на независимите чуждестранни и български инвеститори в енергетиката и експроприация на частния им капитал.

Политическата поръчка за изкуствено задържане на цената на електроенергията трябва да бъде изпълнена дори с цената на заплаха за фискалната стабилност на банковата система, финансирала с над 4 милиарда евро проектите във ВЕИ сектора.

Държавните енергийни дружества са във фалит от лошо и корупционно управление, сега трябва да бъдат фалирани и частните производители.

Производителите на енергия от слънчеви и вятърни централи сме единствените, които ползваме изцяло налични собствени ресурси за производство на електроенергия, диверсифицираме енергийните източници и намаляваме сметките на потребителите, защото приходите от спестените от нас въглеродни емисии се връщат директно в НЕК и намаляват цената, която потребителите плащат за зелена енергия.

Европейската комисия е последователна и ясна в продължаващата подкрепа на възобновяемите енергийни източници, те са част от стратегията за енергийна сигурност и независимост на Европа.

Обръщаме се към правоохранителните органи да започната незабавно разследване на ДКЕВР за корупционни практики и зивисимости.

Обръщаме се към цялата демократична общност, всички свободни и независими български граждани за защита на частните и независими инвеститори в българската енергетика.
 

Позицията на Българската ветроенергийна асоциация

Предложеното от ДКЕВР драстично намаление на количеството електроенергия от вятър и слънце, което да се изкупува по преференциални цени, неминуемо ще доведе дружествата в сектора до несъстоятелност. Въвеждането на предложената от ДКЕВР мярка би представлявало съзнателно унищожаване на частен бизнес.
Подобни мерки, които драстично изменят инвестиционната среда, имат крайно негативни последици не само за конкретния сектор. Те поставят на изпитание банковия сектор, изпращат предупредителни сигнали към всички чуждестранни инвеститори и подронват имиджа на страната като надеждна инвестиционна дестинация. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1055