EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ВЕИ в Руанда - Проектът KivuWatt

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВЕИ в Руанда - Проектът KivuWatt

mail16:30 | 23.02.2012прегледи 1440 коментарикоментари 0


Компанията ContourGlobal, която в България е собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3”, обяви, че е удостоена с Наградата за Сделка на годината в сектор „Енергетика” за Африка за 2011 г. от списание Euromoney Project Finance. Отличието бе присъдено за проекта KivuWatt (КивуВат), който е на стойност 142 млн. долара. Проектът бе подписан през август 2011 г. и бе финансово приключен през декември същата година. Представители на ContourGlobal и групата за финансиране KivuWatt приеха наградата от името на проекта на годишната вечеря за наградите Euromoney Project Finance в Лондон на 9 февруари 2012 г.

Групата за финансиране KivuWatt включва Инфраструктурния фонд за развитие на Африка (EAIF), Нидерландската финансова компания за развитие (FMO), Африканската банка за развитие и Белгийската инвестиционна компания за развиващите се страни NV/SA (BIO). Това е трета поредна награда Африканска енергийна сделка на годината за ContourGlobal. Преди това компанията бе отличена за електроцентралата си в Того (с мощност 100 MW) и за портфолиото на ContourGlobal Solutions.

Разположен на езерото Киву в Руанда, проектът KivuWatt е интегрирана база за извличане и производство на метан и асоциирана с него 25-мегаватова електроцентрала. Когато бъде завършен по-късно тази година, проектът ще извлича и обработва метан, намиращ се дълбоко под водите на езерото Киву, за използването му като гориво при генерирането на изключително необходимото за жителите на Руанда електричество, като едновременно безопасно отстранява вредните езерни газове. KivuWatt значително намалява опасностите за околната среда, свързани с естественото освобождаване на тези газове, като намалява опасността за два милиона души, които живеят около езерото. Завършването на първата фаза на проекта ще струва приблизително 142 млн. долара, от които 91,25 млн. ще бъдат осигурени от групата за финансиране. Постижението представлява първото широкомащабно използване на газа и ще бъде последвано от още три фази, достигайки обща мощност от 100 MW. Наградата оценява първия по рода си проект KivuWatt, отговорността и усилената работа на финансовия екип, включително на Norton Rose и Clifford Chance, които създадоха иновативно финансиране, което ще осигури безопасен, евтин и екологично чист източник на енергия.

*ContourGlobal е базирана в Ню Йорк международна компания за електроенергия с 2730 мегавата инсталиран общ обем в експлоатация или в строеж в 14 страни. ContourGlobal е основана в края на 2005 г. от главния изпълнителен директор Джоузеф Бранд и Reservoir Capital Group, инвестиционен фонд от 5 милиарда долара със седалище в Ню Йорк. 1500-те служители на ContourGlobal изграждат и оперират електроцентрали в пазари с бърз растеж, с недостатъчно обслужване, както и иновативни ниши в развитите пазари.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg