EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вашингтон оставя CIT Group без финансова подкрепа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вашингтон оставя CIT Group без финансова подкрепа

mail13:26 | 16.07.2009прегледи 422 коментарикоментари 0


SS24084_lАмериканските власти отхвърлиха молбата на групата за финансови услуги CIT Group, която кредитира малки и средни предприятия, да получи нова помощ, за да избегне фалит, отказвайки за първи път от началото на кризата да спасят компания от такъв мащаб, предадоха световните агенции.
В комюнике на CIT Group, разпространено снощи, се посочва, че вече няма надежда да получи в краткосрочна перспектива спасителна помощ от правителството.
Избягвайки да спомене изрично вероятността да обяви фалит, CIT Group уточни, че вече проучва "алтернативни варианти".
Фалитът на CIT Group би бил шестият по мащаби в САЩ от 1980 година, нареждайки се след General Motors, който неотдавна приключи изключително бързо процедурата по излизане от режим на фалит.
Решението на Вашингтон да остави Си Ай Ти да се оправя сама потвърждава намерението на американските власти да не ограничават спасителните си действия само с подпомагането на най-големите финансови институции на фона на обвинения на политическата опозиция на администрацията на президента Барак Обама, че извършва пълзяща национализация в страната, отбелязва Франс прес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg