EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варненско: 14 опасни водоема

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варненско: 14 опасни водоема

mail14:00 | 14.02.2012прегледи 459 коментарикоментари 0


Във Варненския регион има три реки и 11 язовира, които са потенциално опасни, съобщи днес областният управител Данчо Симеонов, информира БТА. По думите му като цяло техническото състояние на съоръженията е добро и би имало риск само ако започнат да преливат. За част от язовирите е желателно да бъдат почистени районите около стените им. Същото е валидно и за трите потенциално опасни реки. В единия от районите, където тече Камчия, има нужда от укрепване на бреговете, уточни Симеонов. По думите му за оправянето на две от дигите са нужни около 750 хиляди лева.
Областният управител допълни, че шестте по-големи язовира в региона, за които отговаря фирмата "Напоителни системи", са в добро техническо състояние. Проблем има при най-големия язовир - "Цонево", на който единият спускател не работи добре и ще се търсят пари за ремонта му.
Симеонов отчете и резултатите от участието си в заседанието на Конференцията на периферните региони - през миналата седмица в Брюксел. По думите му членовете на организацията са поискали опростяване на процедурите, по които се усвояват евросредствата. Симеонов допълни, че Конференцията е подкрепила два проекта, които пряко засягат България и могат да бъдат финансирани през следващия програмен период. Единият е за изграждане на магистрала от Малко Търново до Варна, а другият - за магистрала от пристанището "Кавала" до Димитровград и осъществяването на връзка с магистрала "Тракия".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg