EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Варненските курорти без такса смет през зимата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варненските курорти без такса смет през зимата

mail17:18 | 12.08.2009прегледи 859 коментарикоментари 0


Варненската туристическа камара /ВТК/ е изпратила писмо до общината с искане през зимните месеци хотелите в курортите край Варна да бъдат освободени от такса "смет" през зимата. Това съобщи днес след заседание на УС на камарата председателят на Съюза на хотелиерите в курорта "Златни пясъци" Георги Щерев. По думите му мотивът за искането е, че хотелите през зимата не работят.
На заседанието на УС на камарата е взето решение в началото на септември във Варна да се състои кръгла маса по проблемите на туристическата политика в България, съобщи председателят на ВТК Марин Нешков. Покани за участие във форума ще бъдат изпратени до всички заинтересовани от държавната и от местната администрация, както и към браншовите организации в туризма.
От камарата очакват на кръглата маса да бъде направен анализ на ситуацията в бранша и да бъдат набелязани мерки, за да не бъде изненадан отрасълът през следващата година. Освен това ще бъдат отчетени проблемите в бранша и политиките към него.
Основният принос за проблемите в туристическия бранш е на законовата уредба, коментираха още от ВТК. Според камарата са необходими промени в законите за концесиите и за туризма.
Независимо че не се сбъднаха очакванията да има отделно министерство на туризма, браншовиците смятат, че няма да има пречки в работата им с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. От камарата са категорични, че за първи път човекът, който ще отговаря за туризма - заместник-министър Иво Маринов - е подготвен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg