EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Варненска община - център за ВЕИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варненска община - център за ВЕИ

mail11:00 | 19.02.2010прегледи 983 коментарикоментари 0


Община Суворово става център за добив на електроенергия от възобновяеми източници. Това съобщи за в. Позвънете шефът на дирекция „Инвестиционна политика и проекти” в общината Николай Стефанов. „Територията на нашата община е изключително подходяща за добиването на електроенергия от възобновяеми източници. Това показаха всички проучвания, направени по проект „международно сътрудничество и партньорство за развитие и приложение на ВЕИ” по оперативна програма „Регионално развитие”, коментира Стефанов.
В момента на Франгенското плато над Суворово се изгражда парк от 30 ветрогенератора, които ще произвеждат 60 мегавата ток. Тече и процедура по промяна на статута на земята за поставянето на още 50 перки, уточни той. Фирмата, която изгражда ветрогенераторния парк на Франгенското плато, е обещала да поеме за своя сметка цялото улично осветление на Суворово, коментира още Стефанов.
Близката до Варна община има амбицията да изгради и значителен брой фотоволтаични системи. С тази цел Суворово подписа меморандум за сътрудничество с испанската област Бадахос, която има дългогодишен опит в добиването на ток от възобновяеми енергоизточници. Двата административни центъра ще си помагат още за развитието на области, като културата, туризма и др., коментира кметът на Суворово Павлин Параскевов. По този начин администрацията в Суворово се надява да съживи бизнеса и да помогне на всички жители на територията на общината.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4277