EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Варна: Старт на два големи инфраструктурни проекта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна: Старт на два големи инфраструктурни проекта

mail16:05 | 14.08.2017прегледи 7148 коментарикоментари 0


Стартът на два големи инфраструктурни проекта във Варна беше даден в присъствието на премиера Бойко Борисов, заместник министър-председателя Красимир Каракачанов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министрите Владислав Горанов и Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, кметът на Варна Иван Портних, областният управител на Варна Стоян Пасев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, общински съветници и други.

Отбелязано беше началото на реконструкцията на бул. Мара Тасева в град Варна. Строителните дейности са част от проект „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна“, който се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата му стойност е 34 407 235,83 лв.

По-рано започна и последният етап от изграждането на бул. Васил Левски в града, с което се очаква да бъде облекчен трафикът.

Предвижда се ремонтът на бул. Мара Тасева да продължи 240 дни, в рамките на които да бъдат изградени детски площадки, зони за отдих и атракциони. В проекта са включени и спортни обекти и велоалеи. Ще бъде извърешно и скатно залесяване на брега канал "Море-езеро". Предвидени са и пешеходни пасарелки.

Реконструкцията на бул. Мара Тасева е само част от големия проект по ОПРР за модернизация и естестизация на града. Целта е подобряване на жизнените условия в морската столица и в резултат на реализацията му варненци ще получат благоустроени междублокови пространства, нови велоалеи, нови площадки за спорт и игра, кътове за отдих, обновени зелени площи. Ще бъде рехабилитирана и част от уличната мрежа в града.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg