EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варна с 4.5% по-скъпа вода

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна с 4.5% по-скъпа вода

mail14:30 | 07.06.2011прегледи 888 коментарикоментари 0


Цената на водата във Варна ще се увеличи с 4,5 %, съобщи управителят на дружеството ВиК в крайморския град Веселин Русев. Той припомни, че дружеството е изпратило до ДКЕВР преди два месеца искане за поскъпване на водата. По думите му ВиК-Варна иска тя да се увеличи с 9 %, но от регулатора са отказали. Според Русев с увеличението на цената на кубик вода ще струва около 2,25 лева. Точната цена ще стане ясна след решението на ДКЕВР.
Управителят коментира още, че загубите на вода варират между 45 и 65 процента, като в сравнение с предходни периоди се отчита намаление с около 5 на сто. В тези проценти освен загуби се смятат и кражбите, незаконното включване, загуби при пренос и други, обясни Русев. Той отчете още, че кражбите на вода намаляват.
По думите му дружеството е картотекирало всички автомивки в града, които са между 80 и 100, и те се следят внимателно, тъй като някои от тях са отчитали дори отрицателно ползване на вода на водомера. Следващата кампания на ВиК ще е по хотелите в града. Русев съобщи още, че през последните три години са заведени между 2500 и 3000 дела срещу длъжници. По думите му обаче голяма част от делата не завършват, защото след началото им, длъжниците започват да покриват сметките си, включително и разсрочено.
 


Тагове: Варна, ВиК, вода
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg