EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варна с 155 949 лв. от глоби за неправилно паркиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна с 155 949 лв. от глоби за неправилно паркиране

mail13:33 | 01.03.2010прегледи 1192 коментарикоментари 0


4900 автомобила са били вдигнати от общинските паяци във Варна през миналата година, пише днес в. Позвънете. От тях са таксувани 4758 коли. 142 автомобила пък са били преместени от паяците във връзка с някакви мероприятия, затова и водачите им не са глобявани. В сравнение с 2008 г. броят на вдигнатите и санкционираните водачи на автомобили е с 600 повече.
155 949 лв. е реализираният приход от паяците през миналата година. Разходите са съобразени с нормата и те се отчитат ежедневно и ежемесечно, обясни старши инспекторът  „Репатриране на моторните превозни средства” Димитър Алатов.
Той твърди, че няма преразходи. „Нито сме на загуба, нито на печалба. Не сме търговско дружество и задачите, които се поставят ежедневно са доста важни и необходими за изпълнение. Частна фирма не може да си позволи такова нещо, защото при нея не се отчита общественият интерес”, заяви по отношение на финансовия резултат Алатов. Той обаче призна, че дейността не е на загуба, но печалбата е минимална.
Ако трябвало да се набляга на търговския ефект, нямало да е необходимо да се обслужва целия град. Достатъчно щяло да бъде да се извозват колите само от Полиграфията и Градска болница, за да се реализират добри приходи.
За покриването на цялата територия на града са нужни обаче поне още 2 паяка. В условията на финансова криза купуването им не било възможно, допълниха от фирмата.
По думите на Алатов средно на ден се вдигат около 20-24 автомобила. „Не трябва да забравяме, че основната функция на паяка не е комерсиална, както в частна фирма, а социална”, коментира шефът на наказателния паркинг.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg