EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Варна: CCEP откри нов център за финансови услуги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна: CCEP откри нов център за финансови услуги

mail20:17 | 25.06.2019прегледи 412 коментарикоментари 0


Coca-Cola European Partners (CCEP) откри своя нов център за финансови услуги в град Варна. Главният изпълнителен директор на Coca-Cola European Partners Деймиън Гамел, главният финансов директор Ник Джангиани и вицепрезидентът на „Споделени финансови услуги“ Тамзин Хобороу отрязаха лентата и официално обявиха центъра за открит, придружени от кмета на Варна Иван Портних.

Новият финансов офис ще създаде над 90 работни места за региона. Служителите ще извършват широк спектър от финансови услуги. Това събитие представлява част от разширяването на вече съществуващия офис в София, който отвори врати през 2013-а година и в момента има приблизително 800 служители.

Coca-Cola European Partners бутилира Coca-Cola за 13 страни в Западна Европа, не бутилира или продава продукти в България, но както и Coca-Cola Hellenic Bottling Company - бутилиращата компания за България и региона - компанията развива своя център за споделени финансови услуги в страната.

--------------------

Архив

Coca-Cola има дълга история в нашата държава и нейното присъствие и инвестиция представляват ключова част от местното бизнес общество. До този момент в България има цели 6 индивидуални Coca-Cola дружества: Coca-Cola European Partners Services Bulgaria, които предоставят споделени услуги за групата на CCEP; Coca-Cola Bulgaria – местното представителство на The Coca-Cola Company (TCCC); Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC) – бутилиращата компания за България; Coca-Cola Hellenic Business Services Organization, които предоставят споделени услуги за групата на CCHBC и Coca-Cola Hellenic Group IT Services.

Coca-Cola и нейните бутилиращи партньори, CCHBC и CCEP представляват 40% от работните места в индустрията с безалкохолни напитки в България. Чрез присъствието на CCEP в град Варна Системата на Coca-Cola допълнително ще разшири своите дейности.

В момента цялостният принос на Системата на Coca-Cola в България представлява 0.6% от брутния вътрешен продукт на страната. Системата поддържа общо 19,800 работни места или 0.7% от трудовия пазар в държавата (без да се брои новооткритият офис във Варна). Всеки 1 похарчен лев за напитка от портфолиото на Coca-Cola донася приход от 0.64 лв. Системата на Coca-Cola в България е платила преки и косвени данъци на стойност от 236 милиона лева за 2017-а година. Тази сума се равнява на 2% от данъчните приходи на България и също така – на годишните разходи по образованието на 87 700 ученици.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4071