EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Варна: 600 нови работни места в аутсорсинга

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна: 600 нови работни места в аутсорсинга

mail10:10 | 10.10.2018прегледи 630 коментарикоментари 0


600 нови работни места в сферата на аутсорсинг бизнеса са открити във Варна през последната година. Това обяви кметът на града Иван Портних по повод предстоящата дигитална конференция InnoWave Summit 2018, която ще се състои във Варна на 19 и 20 октомври в Двореца на културата и спорта. Конференцията е важно събитие за града, тъй като развива средата по посока на дигитализацията на бизнеса и обществения сектор в региона.

„Варна заслужава да бъде домакин на конференция от такъв ранг, защото имаме отлична основа, която може да бъде надграждана“, каза кметът Иван Портних. Той припомни, че в града има 9 средни училища, с паралелки в областта на информационните и комуникационни технологии, пет университета, които развиват сходни специалности. „Секторът е перспективен и е важно да привлича млади хора, които искат да се развиват тук“, заяви той.

„В България има над 380 000 малки и средни предприятия, това са 98% от бизнеса в цялата държава. Между 10 и 11% от всички тези предприятия се намират на територията на Област Варна, а в Общината са регистрирани 29 000 малки и средни предприятия. Най-тъжното от фактите обаче е, че всички тези предприятия искат да бъдат глобални, но не са готови за това. Над  60% от тези предприятия нямат никакво присъствие в дигиталната сфера /без сайт, Фейсбук страница/. Тези, които имат сайт, той не е преведен на английски. Ето защо правим тази конференция – от една страна, показваме, че Варна всъщност има своето място на дигиталната карта и от друга страна, искаме да подпомогнем бизнеса да получи вдъхновение, ноу-хау, както и да чуе как разсъждават големите и успешни компании в тази посока”, каза Николай Петканов, един от организаторите на конференцията.

На дигиталния форум ще участват над 60 топ-лектори от най-големите световни брандове. За два дни хората от бизнеса ще имат достъп до техните презентации и професионален опит, вкл. ще имат възможност за личен разговор и среща с тях. Записаните за участие представители на бизнеса до момента са около 1500 от 23 държави. Основните теми на конференцията са: индустрия 4.0, интернет на нещата, виртуални реалности, нано технологии, блокчейн технологии.

Специално внимание на форума ще бъде обърнато на жените в дигиталната сфера, сред лекторите ще се включат 6 дами на високи позиции в своите компании, за да послужат като вдъхновение повече жени да потърсят реализация в сферата на информационните технологии, съобщиха организаторите, като уточниха, че Варна ще се присъедини към семейството на европейските старт-ъп градове. Това е нова инициатива, вкл. за Европа и Варна.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg