EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варна: 28 млн. лева очаквани приходи от "синя зона"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна: 28 млн. лева очаквани приходи от "синя зона"

mail16:04 | 25.04.2018прегледи 1747 коментарикоментари 0


Очакваните приходи от "синя зона" във Варна до 2021 г., включително, са 27.7 милиона лева, съобщи днес директорът на общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов. Той уточни, че след приспадането на всички разходи, които ще бъдат направени за въвеждането на зоната за платено паркиране, чистата печалба за този период ще е 7.7 милиона лева. След 2021 г. приходите за общината ще растат.
Всички постъпления от синята зона ще бъдат заделяни целево и ще се използват за ремонти на тротоари и улици в обхвата на зоната, както и за създаване на добри условия за велосипедисти и майки с деца.
От днес започва поетапното полагане на хоризонталната маркировка на синята зона, като е предвидено то да приключи до края на май. Успоредно с маркировката ще се извършва и кърпенето на дупки по улиците, попадащи в обхвата на зоната, обясни Иванов. По думите му при въвеждането на платеното паркиране ще има гратисен период от минимум месец, в който на автомобилите на неплатилите няма да бъдат поставяни скоби.
Заплащането на паркирането ще става чрез кратки текстови съобщения през мобилни телефони, ще има и 100 търговски обекта, в които също може да бъде платено. Предвижда се и специално мобилно приложение, което ще е като виртуален портфейл, а чрез него ще може да се плаща и половин час престой.
В двете части на синята зона - център и широк център, ще има изградени 22 зарядни станции за електрически автомобили. Електрическите автомобили ще могат да зареждат от станциите и да паркират в синята зона напълно безплатно. В първата част на зоната са предвидени и 104 места за хора с трайни увреждания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037