EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ВАП откри нарушения при течните горива

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВАП откри нарушения при течните горива

mail12:04 | 24.08.2020прегледи 533 коментарикоментари 0


Множество нарушения са открити при възложените от Върховната административна прокуратура проверките за изпълнението на техническите и качествените изисквания към течните горива, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Проверките са били извършени от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Проверени са били 243 обекта, сред които 239 бензиностанции, 1 петролна рафинерия и три данъчни складове.

Взети са били 371 проби от течни горива, като 128 от автомобилен бензин А-95Н, три от автомобилен бензин А-100Н, 212 от горива за дизелови двигатели и 28 от други горива. В доклада на ДАМТН се посочва, че са били установени 10 несъответствия с изискванията на нормативната уредба.

В резултат на проверките са били наложени 15 принудителни административни мерки. От тях шест са за временно спиране разпространението на течно гориво и два броя заповеди за прилагане на принудителна административна мярка. Четири броя мерки са за забрана разпространението на течно гориво и два броя заповеди за прилагане на принудителна административна мярка; Има и една мярка, която е за задължително предписание за изтегляне.

За периода от 11 юни до 11 август са били съставени три акта за административни нарушения. От ДАМТН са съобщили, че предстоят съставяне и връчване на още 5 броя АУАН за установени несъответствия с изискванията за качество, както и съставяне и връчване на 2 бр. АУАН за установени несъответствия с изискванията за съдържание на биокомпонент. Предстои още и издаване на 8 бр. наказателни постановления за установени несъответствия с изискванията за качество на обща стойност 80 000 лв., както и издаване на 2 бр. наказателни постановления за установени несъответствия с изискванията за съдържание на биокомпонент на обща стойност 100 000 лв.

В резултат от проверките е изтеглено от разпространение 39 183 литра гориво за дизелови двигатели, допълват от прокуратурата.

Данните за престъпление, във връзка с пускането в продажба на недоброкачествени промишлени стоки, са изпратени на Върховната касационна прокуратура.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg