EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В сила нови закони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В сила нови закони

mail11:30 | 03.01.2012прегледи 955 коментарикоментари 0


От днес стажът и възрастта за пенсия се увеличават с по 4 месеца и за мъжете, и за жените. От първи януари всички раждания влизат в електронен регистър, а абонатите на мобилните оператори вече имат повече права, обобщава БНТ.
От тази година започва плавното увеличаване на стаж и възраст за пенсия. Те ще продължат да нарастват с по четири месеца всяка година. Така от 2020 г. за да се пенсионират, жените ще трябва да са на 63 години и да имат 37 години трудов стаж. Възрастта за пенсия при мъжете ще стане 65 години, а стажът 40. От днес се увеличава и минималният стаж за пенсиониране на военни и полицаи и вече е 27 години.
От началото на тази година договорите с мобилни, кабелни и интернет оператори вече няма да се удължават автоматично. Два месеца преди изтичането на договора операторът трябва да предупреди клиента си. Ако абонатът не поиска изрично преподписване, тогава контрактът става безсрочен и може да бъде прекратен с предизвестие. В рамките на 7 дни клиентът може също така да се откаже от договорената услуга без неустойки.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg