EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В разгара на черешовата кампания изкупуването спря

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В разгара на черешовата кампания изкупуването спря

mail15:00 | 25.06.2014прегледи 1390 коментарикоментари 0


В разгара на черешовата кампания в Кюстендилско изкупуването на плодовете е спряно, съобщиха от една от най-големите фирми, които изкупуват череши - "Балкан фруит". Това потвърдиха и кметове на села в общината. На повечето места в селата хората са били предупредени още снощи, че пунктовете ще затворят. До последния момент продукцията се е изкупувала за 90 ст. на килограм. Има места, където къснозреещите череши все още не са започнали да се берат, казаха кметове.

Цяла сутрин обикалям блоковете заедно със стопани на черешови масиви. Има хубави плодове, хората още не са ги брали заради дъждовете. Собствениците са притеснени и не знаят какво да правят продукцията си, каза за БТА кметът на с. Дворище Руска Кръстева.

Изкупуването е спряло и в Жабокрът, Горна и Долна Гращица, Коняво. Кметове обясниха, че прекупвачите на продукцията щели да приемат само зелени плодове. Причината за спирането на изкупуването на череши е голямото количество продукция, която имаме в складовете, и невъзможността да я поемем и обработим, обясниха от "Балкан фруит", които изнасят продукцията за Европа. Те притежават и най-много изкупвателни пунктове в района. От пунктовете по селата посочиха, че продукцията е с лошо качество заради дъждовете.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg