EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В разгара на кризата нови лимузини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В разгара на кризата нови лимузини

mail13:38 | 01.09.2009прегледи 558 коментарикоментари 0


Поръчката за доставката на автомобили за нуждите на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ е била обявена на 27 април 2009 година на интернет-страницата на БЕХ ЕАД и публикувана във столични всекидневниците, съобщават от компанията.
В установения срок документи за участие в процедурата са купили шест компании, като три от тях - "Индустриал комерс", "Порше-България" и "БулФайер", са подали и документи за участие в конкурса, съобщават от БЕХ.
След разглеждането на офертите на компаниите бяха избрани офертите с най-ниска цена в съответния клас. Било е решено сключването на договори и с трите дружества по отделни позиции.
Компаниите са предложили два варианта на плащане - при доставка или на лизинг. Бил е избран вариантът с плащане на лизинг и е бил сключен договор за това с "Индустриал комерс", с "Порше-България", с "БулФайер" и с "Пиреос лизинг".
Вследствие на осъществената процедура са били сключени договори за доставка на 77 автомобила от марките "Хюндай", "Фолксваген" и "Ивеко". Автомобилите, голяма част от които са от среден клас, са пътнически, товаро-пътнически и специализирани.
Усреднената им цена е 60 000 лева. Те са взети на петгодишен лизинг, по който към момента е платена около 20 на сто от цената. Договорената при процедурата цена е с до 10 на сто по-ниска в сравнение с цената, която би могла да се постигне при организирането на търг от всяка от дъщерните компании на БЕХ ЕАД.
Договорените от БЕХ автомобили са разпределени за нуждите на "Булгартрансгаз" - 52 автомобила, на "Булгаргаз" - 7, на НЕК - 6, и на БЕХ - 12 автомобила. В момента на обявяването на поръчката средната възраст на автомобилния парк на холдинга е била над 10 години, а разходите за поддръжката му са възлизали средно на 150 000 лева годишно.
С доставката на нови автомобили се повишават сигурността и възможността за реакция на служителите при кризисни и аварийни ситуации и се осъществява икономия на средства от текущи и основни ремонти.
За нуждите на БЕХ ЕАД са били купени седем автомобила "Фолксваген Пасат", два - "Фолксваген Туарег", един - "Фолксваген Фаетон", един - "Фолксваген Крафтър", и един - "Хюндай". 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg