EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Пловдив се търсят евтини топломери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Пловдив се търсят евтини топломери

mail13:50 | 28.11.2011прегледи 595 коментарикоментари 0


Най-важното за пловдивчани при избор на топлинен счетоводител е цената на топломерите. Евтини уреди ще търсят 47,8% от анкетираните. Това показват резултатите от непредставително анкетно проучване, проведено на територията на Пловдив от Нелбо Топлинно счетоводство през септември. Същият е процентът и на хората, които не биха монтирали радио-уреди в дома си, защото са им прекалено скъпи. Всеки четвърти запитан обаче посочва, че би се доверил на радио-топломерите, за да могат по-лесно да се засичат кражбите на топло в сградата. 18% от анкетираните спират избора си на тези уреди, за да не влиза инкасатор в дома им. Едва 8% от анкетираните пловдивчани са склонни да ползват уредите за дистанционно отчитане, ако се дават под наем. Същевременно 13 на сто от участниците в анкетата посочват предлагането на радио-уреди като водещ момент в избора на нов топлинен счетоводител. „Напълно нормално е цената да е определящ фактор в избора на клиента. Предвид социално-икономическото състояние на българина, ниската цена ще определя и търсенето.”, посочва Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо. На фона на търсените ниски цени, близо 40% от анкетираните се колебаят дали да сменят фирмата за дялово разпределение при предстоящата подмяна на уредите с нови, заради изтичащия 10-годишен живот на топломерите. Въпреки това всеки пети пловдивчанин ще запази фирмата за дялово разпределение, която го обслужва към момента.
За всеки четвърти топлофициран абонат е проблем неразбираемостта на сметките. 20 на сто от запитаните споделят, че според тях липсва прецизност в получените сметки, но също толкова заявяват, че са доволни от дейността на топлинния си счетоводител.
Все още е висок процентът и на хората, които не знаят как биха могли да сменят фирмата за дялово разпределение. 52% са наясно, че това може да се случи с решение на Общото събрание на живущите в сградата, но 40% признават, че не знаят как могат да сменят обслужващия ги топлинен счетоводител.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162