EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

В Перник ще се обучават медицински сестри, акушерки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Перник ще се обучават медицински сестри, акушерки

mail17:40 | 18.05.2016прегледи 1411 коментарикоментари 0


Кметът на Перник Вяра Церовска и проф. Цекомир Воденичаров подписаха договор за първоначално изнесено обучение в Перник на Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София.
В Перник ще бъдат обучавани медицински сестри, акушерки, кинезитерапевти, като всичките специалности са свързани с т. нар. здравни грижи.
„Наред с тези обучения ще се опитаме да развием науки като „Икономика на здравеопазването“, „Здравен мениджмънт“, „Медицинска етика“ , „Медицинска педагогика“, което ще придаде специфичния характер на направлението, наречено обществено здраве“, коментира проф. Воденичаров.
Стартирането с изнесено обучение е най-бърз и най-ефективен метод да се отговори на непосредствената потребност на региона. Идеята е по-късно това да се превърне в един филиал на факултета, а крайната цел е да се създадат висши специализирани училища по обществено здраве в Перник, което би превърнало града и региона в своеобразен център на общественото здраве.
„Първоначалните обучения ще започнат в сградата на ПТГ „Ю. Гагарин“, която е относително в най-добро състояние, сега предстои да се подпише договор с МБАЛ „Рахила Ангелова“, която по принцип има акредитация, за да може да се случи този процес и да отговаря на условията за практическо обучение“, посочи Вяра Церовска.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg