EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В газохранилището „Чирен” има 647 млн. куб.м. газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В газохранилището „Чирен” има 647 млн. куб.м. газ

mail12:46 | 03.11.2009прегледи 777 коментарикоментари 0


В хранилището в Чирен в момента има такива количества газ, каквито никога не е имало, от хранилището България може да черпи газ в продължение на девет месеца, каза председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. В Чирен в момента има нагнетени 647 млн. м3 газ, уточни той.
След газовата криза в началото на годината повечето топлофикационни дружества са си осигурили достатъчно резерви от мазут в случай на ново спиране на доставките на газ, съобщи Семерджиев. Опасност от газова криза винаги има, особено когато тя е непредвидима и е свързана с отношения между партньори, които не можем да контролираме, коментира той.
При ограничено доставки на газ с предимство са индустриални потребители с непрекъсваем цикъл на производство, но всички потребители са длъжни да вземат мерки за обезопасяване на съоръженията при спиране на производствения цикъл, добави Семерджиев.
Но поради липса на средства, повечето предприятия, потребители на газ, нямат план за продължаване на производствения си цикъл с алтернативни горива. Семерджиев добави, че всички потребители трябва да бъдат подготвени за възможни кризи или аварии, при които е възможно спиране на доставките и задължително трябва да имат план за обезопасяване на своите съоръжения.

ДКЕВР, природен газ, запаси


Тагове: Чирен, речерви, газ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg