EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Бургас най- търсени са имотите до 50 хил. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Бургас най- търсени са имотите до 50 хил. евро

mail11:16 | 16.03.2010прегледи 676 коментарикоментари 0


Раздвижването на пазара на имоти определено се наблюдава, но сделки се сключват значително по-бавно, коментира пред в. Твоят ден Диана Иванова от агенция за недвижими имоти „Омега”. Според нея клиентите очаквали нереално големи отстъпки или имоти на значително по-ниски ценови нива в сравнение с това, което се предлага.
„Позитивните сигнали въздействаха и на местния пазар и има много огледи. До сделки, обаче се стига по-трудно и с определени компромиси”, коментираха от агенция  „Хелис”. От агенция за недвижими имоти „Явлена” потвърдиха, че има динамика на пазара, в сравнение с първото тримесечие на миналата година. По-трудно, обаче купувачите и продавачите сближавали интересите си. „Факт е, че инвеститорите са склонни на преговори и на по-гъвкави схеми за изплащане”, разясни Стефка Томова от „Явлена”.
90% от сделките се сключват в брой, въпреки активизирането на банките, допълни Иванова. От „Омега” коментираха, че застой има при бизнес имотите. Руснаците остават със най-сериозни позиции на пазара, но търсенето им е насочено към по-евтините имоти, в порядъка на 35 000 – 40 000 евро, допълни Иванова. Като цяло сключваните сделки на местно ниво са в ценовия диапазон  до 50 000 – 70 000 евро, потвърдиха и от „Явлена”. Търсени са и урегулираните терени от 600 кв.м. до 1 дка за фамилни къщи в кварталите около Бургас.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg