EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

В Букурещ бе открит клон на Bank of China

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Букурещ бе открит клон на Bank of China

mail16:31 | 19.12.2019прегледи 1147 коментарикоментари 0


В Букурещ бе открит клон на „Банк ъф Чайна". Той е първият на китайска финансова институция в балканската страна. На церемонията присъства председателят на Сената Теодор Мелешкану, който заяви, че откриването на банковия клон ще разшири възможностите за бизнес между Китай и Румъния, давайки по този начин принос за цялостното развитие на двустранните отношения. „Откриването на клон на „Банк ъф Чайна" в Букурещ представлява важен момент за нашите страни на фона на 70-годишната им непрекъсната история и 15-та годишнина от установяването на всеобхватно стратегическо партньорство", посочи той. Според Мелешкану, Румъния желае да се ангажира и участва по-активно в проектите за регионална свързаност между Европа и Китай. „Искаме Платформата за свързаност между Китай и ЕС и стратегията за европейска свързаност да бъдат полезни за Румъния, като в същото време засилваме синергията между тях, форматът „17+1" и инициативата „Един пояс, един път", добави той.

Главният секретар на румънското правителство Антонел Танасе заяви, че клонът на „Банк ъф Чайна" ще даде нова добавена стойност към румънската финансова институция и изрази увереност, че банката ще стане неин дългосрочен партньор, който ще допринася ефективно за реализирането на целите за икономическо и финансово развитие на двете страни.

Председателят на борда на директорите на „Банк ъф Чайна" Лиу Лиенгъ посочи, че Централна и Източна Европа е важен пазар за неговата институция, добавяйки, че се надява клонът в Букурещ да допринесе за подобряване на възможностите за предоставяне финансови услуги за региона./радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg