EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Банско започва "Зимна фиеста"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Банско започва "Зимна фиеста"

mail12:45 | 10.12.2010прегледи 768 коментарикоментари 0


Туристическият бизнес в партньорство с община Банско организира от днес до 12 декември "Зимна фиеста" по случай откриването на зимния туристически сезон и официалното връчване на наградата "Банско-зимна столица на Балканите", съобщиха от "Туристическа асоциация Банско".Поканени са кметове от цялата страна и съседните балкански страни, представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Балканския алианс на хотелските асоциации, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация,
Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Проявите от програмата на "Зимната фиеста" ще се състоят на три сцени - на "Бъндеришка поляна" в Пирин планина, при началната станция на кабинковия лифт и на централния площад в Банско.
Днес в 17 часа в тържествената зала на читалище "Никола Вапцаров" ще започне дискусия на тема "Презастроено ли е Банско". Час по-късно се организира кръгла маса на тема "Обединени Балкани в Обединена Европа" в конферентната зала на хотел "Гардения".
В събота, 11 декември, събитията ще се пренесат на "Бъндеришка поляна", в сърцето на скицентъра в Пирин планина. Легенди на световните ски ще се спуснат по писта "Алберто Томба" в 12 часа по случай откриването на новия скисезон. Сред съзвездието от шампиони ще бъдат Марк Жирардели, Петър Попангелов, Андреас Венцел, Мария Вализер, Йозеф Стробл, Леонард Сток, Люк Алфанд, Михаел фон Грюнинген.
Домакините от Банско разчитат, че очакването застудяване ще донесе и снега, който в момента липсва. Снежната "артилерия" в скицентъра, която вече разполага с 230 оръдия за изкуствен сняг, също е готова да "прогърми" и да бълва сняг, за да се случи шампионското шоу на пистата и многобройните любители на белите спортове да направят първите си спускания за новия сезон.
Утре след атрактивната надпревара на скивеличията на снежната сцена в планината ще започне концерт. В 17.30 часа от начална станция на кабинковия лифт ще тръгне факелно шествие. Участниците в него и кукери ще стигнат до централния градски площад, където в 18.00 часа ще бъде обявено официалното откриване на скисезона 2010-2011 в пиринския курорт и ще бъде връчена наградата "Банско - зимна столица на Балканите". По случай събитието ще отслужи водосвет Негово високопреосвещенство
Неврокопският митрополит Натанаил. За откриването на новия зимен сезон ще има и фойерверки. Вечерта ще завърши с празничен спектакъл "Пирин пее и танцува" и кулинарна изложба.
Програмата за неделя, 12 декември, предвижда "Балканска зимна фиеста" на сцената на централния площад в Банско. Своите поздравления към домакините ще поднесат представители на Асоциацията на общините на Черноморския регион, от общини в съседните балкански държави, гостуващи фолклорни състави.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg