EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

В банките не достигат кадри

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В банките не достигат кадри

mail06:50 | 02.12.2016прегледи 2404 коментарикоментари 0


Рязко влошаване на качеството на банковите кадри отчитат експертите от 2012 година до днес.  63 % от участниците в проучването, направено по поръчка на Асоциация Банка на годината в партньорство с Българската асоциация за управление на хора, сред финансти оценяват като много добро качеството на кадрите през 2012 г. спрямо само 5 % през 2016 година.

В същото време 70 процента от анкетираните твърдят, че нуждите на банките се променят.

Гледната точка на студентите се формира от почти равнопоставени в процеса на избора критерии - Хора и култура, Характеристики на длъжността, Заплащане и обучение, Имидж на работодателя.

Според бъдещите банкери на банките не им достига Креативна и динамична работа, Приятелска работна атмосфера, Сигурна заетост, Иновативност, Гъвкаво работно време.

Според запознати от сектора, телекомите са сериозна конкуренция и привличат много от кадрите, нужни на банките.

Тези изводи представи Детелина Смилкова, председател на УС на БАУХ пред участниците в организирания от Асоциация Банка на годината Финансов форум: образование, кадри, растеж. Срещата на топбанкерите и финансистите на България привличе вниманието към образователния сектор и отделяните за него средства.

Двойно повече образовани българи напускат страната днес в сравнение с началото на века. Изтичането на мозъци от България се задълбочава, като през 2010/11 г. близо 27% от напусналите страната българи са с висше или по-високо от висше образование, при малко над 13% през 2000 г. Заключението е на Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит Булбанк в коментар на бюджета за 2017 г.

Проблемът с образованието и все по-голямата липса на кадри включително и в банковата сфера е във фокуса на банки, висши училища и ръководещите ги експерти, коментира Валентин Панайотов, председател на УС на Асоциация Банка на годината. Това е причината тазгодишната банкова конферениция да е посветена на ключовите думи образование, кадри, растеж.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101