EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Бягството" на компании в Швейцария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Бягството" на компании в Швейцария

mail09:30 | 23.11.2010прегледи 806 коментарикоментари 0


Властите в Швейцария са обезпокоени от нарастващия брой чуждестранни компании, които се възползват от ниските данъчни ставки в Швейцария, премествайки корпоративните си централи в алпийската страна, предаде Асошиейтед прес.
"Бягството" на компаниите в Швейцария би могло засили натиска на ЕС и САЩ върху страната, заяви говорител на швейцарската Федерална служба по външноикономически въпроси въпроси. Става дума за големи световни компании, които местят само малка част от персонала си в Швейцария и след това извличат полза от по-ниските данъци върху техните международни печалби.
Говорителят припомни, че преди време Брюксел и Вашингтон са изразили опасения, свързани с възможността на чуждестранните корпорации да се възползват от по-ниски данъци в някои кантони, отколкото швейцарските компании.
Коментарите се появяват няколко дни след като американската компания Weatherford International Inc., която е доставчик на услуги за петролната промишленост, бе листвана на фондовата борса в Цюрих, отбелязва АП.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158