EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бюро и стол достатъчни за започване на работа в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бюро и стол достатъчни за започване на работа в Германия

mail09:24 | 11.11.2010прегледи 1025 коментарикоментари 0


Един стол и бюро са достатъчни за множество офис дейности, но с това "минимално оборудване" компанията не може да привлече млади служители, пише специализираното германско електронно издание karriere.de.
Изследването "Поколението Y и работното място 2010" обхваща над 3000 участници от възрастовата група 18-25 години в пет страни (Китай, Индия, САЩ, Великобритания и Германия) и проучва изискванията на младите хора към работното им място.
За поколението Y (хората на възраст между 18 и 25 години) да се работи много и дълго не е необичайно, а тясното идентифициране с работата и работодателя, както и силната ангажираност към работното място не са непознати термини.
Младежите от това поколение често ходят с удоволствие на работа и се олицетворяват с работното си място, ако се чувстват добре там. За доброто усещане допринасят не само интересните проекти, но и подходящите пространствени и социални условия, отбелязват авторите на проучването от американския доставчик на автомобили Johnson Controls.
Работещите от възрастовата група, която е обект на изследването, очакват работното им място да се доближава възможно най-много до идеала - да е в централните зони на градовете и да се достига лесно с обществен транспорт, работната среда да отговаря на редица екологични критерии (47 процента очакват слънчеви панели на покрива и мерки за спестяване на разхода на вода), в сградата или поне в близката околност да има
спортни съоръжения и други възможности за прекарване на работното време като фитнес-зали (29 процента от анкетираните), кина, барове и кафенета. Младите служители предпочитат да се хранят в кафенетата (22 процента), а вместо да си вземат сандвич от автомат (13 процента) - сами да си приготвят в кухня нещо за хапване (18 процента).
Най-добре представителите на поколението Y се чувстват в модерна обстановка с много естествена светлина, малко шум и изобилие от естествени материали. Стените и подовете трябва да бъдат боядисани в ненатрапчиви цветове, излагането на
произведения на изкуството се приема добре, стига да не е прекалено. А за да има креативна дейност, на разположение трябва да са подходящи зони за разтоварване и почивка.
За 18-25 годишните работата в екип е нещо естествено, но не в старомодни конферентни зали, а в приятни зони за срещи.
Младите служители биха предпочели гъвкаво работно време - не е проблем да работят до полунощ, ако има промеждутък, през който да заведат детето си до детската градина или да отскочат за кратък ангажимент, без това да им се натяква от шефа.
Високата продуктивност на труда също е нещо, което се подразбира, както и използването на най-модерните помощни средства, които правят работата независима от бюрото.
Поколението Y обаче не е склонно да се откаже от едно - собствено бюро, установяват авторите на проучването. Близо 80 процента от анкетираните държат да имат зона, която да не делят с никого.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165