EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бюджет 2016 влиза в НС до края на месеца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бюджет 2016 влиза в НС до края на месеца

mail07:00 | 10.10.2015прегледи 1208 коментарикоментари 0


 Ограничаване на държавния дефицит до около 2 на сто от БВП и повече пари за образование и инфраструктура предвижда Владислав Горанов за следващата година. Проектобюджет 2016 ще бъде внесен до края на октомври в Народното събрание.
    Днес финансовият министър започна поредица от совалки с политическите сили за държавната сметка, които ще продължат и другата седмица във финансовото министерство на политико-експертно равнище. Горанов разговаря с ПГ на Патриотичния фронт в парламента и след срещата обяви, че за него приоритети са човешкият капитал, който е  образованието, и инфраструктура, като се търси максимално добър баланс между двете области. 
    Знаете, че ГЕРБ иска да развива инфраструктурата, за мен освен в тази част, ако може да се каже от хардуера, трябва да се инвестира и в образованието, най-вече като се харчи повече и по-ефективно, посочи той. 
    Министърът обаче уточни, че повечето от партиите, подкрепящи управлението, искат по-голям ресурс за секторите "Отбрана" и  "Сигурност". Затова, коментира Владислав Горанов, ако се очертае такъв приоритет, очевидно ще има повече пари там. Не съм сигурен дали това трябва да е българският национален приоритет, добави той.
    За коледните добавки за пенсионерите финансист номер едно увери, че работи за осигуряване на ресурс от около 50 млн. лв., който ще даде възможност да бъдат повторени индивидуалните размери на допълнителните пари за възрастните от Великден.
    Патриотите държат на повече средства за отбрана, МВР и образование, съобщи след разговорите председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той похвали министъра, че иска да съгласува предварително параметрите с партиите от управлението. ПФ коментира не само харченето, но и начините да се напълни бюджетът, подчерта политикът. 
    Горанов призова Цветан Василев да се върне у нас и да докаже твърденията си. Поводът е интервю на банкера пред национална телевизия, в което той обвинява финансовия министър в прикриване на истината и топли връзки с ДПС. Предлагам Василев да се върне в България и да покаже как може да стане спасяването на активи, поиска Горанов. И допълни: "Това, което той остави, тръгвайки си и бягайки от България, бяха липсващи 206 млн. лв. от касата на банката, която вече е в несъстоятелност, и отделно, впоследствие доказано с одитни доклади, огромна капиталова дупка. Да дойде и да си докаже тезите"./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4125