EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бъфет погълна кетчупа Heinz

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъфет погълна кетчупа Heinz

mail14:15 | 05.06.2013прегледи 700 коментарикоментари 1


ЕК одобри изкупуването на известната американска компания за производство на храни и подправки HJ Heinz от холдинга на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway съвместно с бразилския инвестиционен фонд 3G Capital, преценявайки, че сделката няма да застраши конкуренцията, предаде Франс прес.
Комисията е направила оценка на последиците от това придобиване за пазарите на студени сосове и на бързо хранене, тъй като 3 G е собственик на веригата Burger King.
ЕК заключва, че придобиването не създава "проблем за конкуренцията, имайки предвид присъствието на надеждни конкурентни групи и (вече) съществуващи отношения между Heinz и Burger King, се отбелязва в комюнике.
Споразумението за купуването бе обявено на 14 февруари. Сделката оценява компанията, включително дълговете, на 28 милиарда долара. Създадена в щата Пенсилвания през 1869 година и започнала бизнеса си с търговия с хрян, сега компанията Heinz е световен лидер в производството на кетчуп и цяла група консервирани и замразени продукти, а също и бебешки храни. Heinz има заводи в много страни по света. Годишният оборот на компанията превишава 11 милиарда долара.


 


Тагове: Heinz, Бъфет
 
Коментари
 
ужас - 05-06-2013 г. 14:38:42

Дано кетчупът да не е бил лют...

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg