EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бъфет критикува сделката между Kraft и Cadbury

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъфет критикува сделката между Kraft и Cadbury

mail12:28 | 21.01.2010прегледи 869 коментарикоментари 0


Уорън Бъфет, чиито Berkshire Hathaway Inc. е най- големият акционер в Kraft Foods Inc., заяви, че производителят на бисквитите Oreo в  платил прекалено висока цена, за да получи Cadbury PLC, съобщава The Wall Street Journal.
Пред CNBC Бъфет подкрепи изпълнителния директор на Kraft Ирене Розенфелд, но допълни, че „има много съмнения около сделката. Ако имам възможност да гласувам, бих дал отрицателен глас.”
Коментарите на Бъфет идват ден след като управителния борд на Cadbury препоръча на акционерите на британската компания да приемат оферта на Kraft Foods след като последната предложи $19.1 млрд. или 850 цента за акция, като първоначално предлагаше  745 цента. Около 60 % от офертата ще бъде платена в брой, останалата в акции на Kraft.
„Уважаваме мнението на Бъфет,” заяви говорителят на Kraft. „На мнение сме, обаче, че сделката е добра за нас. Тя ще обогати портфолиото ни и ще осигури дългосрочен ръст.”
На въпрос дали планира да продаде приблизително 10 -процентното си участие, Бъфет отговори, че „това е прекалено скъп ход” и добави, че „дори да не одобрява управлението, не означава, че би напуснал страната.”


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162