EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бърнанке не пое отговорност за икономическите „балони”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бърнанке не пое отговорност за икономическите „балони”

mail15:29 | 04.01.2010прегледи 542 коментарикоментари 0


Председателят на американския Федерален закон Бен Бърнанке отхвърли ниските лихвени нива да са в основата на образуваните балони около недвижимите имоти, пише днес Reuters. „По - силна регулация и надзор, насочени към проблеми със застрахователните практики и кредитори, както и управлението на риска ще са по-ефективни подходи за ограничаване на жилищния балон от общото увеличение на лихвените проценти,” заяви преди ден Бърнанке.
Според The New York Times председателят на ФЕД е използвал най- силните аргументи досега в защита на решенията на Централната банка, подчертавайки изключителната важност за увеличаване на финансовата регулация.
The Wall Street Journal отбелязва известна промяна във възгледите на Бърнанке по отношение на справянето с кризата в сферата на недвижимите имоти. Според изданието на един по- ранен етап стратегията на Бърнанке е била да поддържа ниски лихвени нива след настъпилата криза с имотите с цел предотвратяване на по- големи щети за икономиката.
В последно време, отбелязва Reuters, цитирайки WSJ, председателят на ФЕД заяви, че не изключва повишаване на лихвените нива с цел предотвратяване на създаване на балони в икономиката в бъдеще.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg