EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бързи мерки срещу дефицитите в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бързи мерки срещу дефицитите в Европа

mail12:50 | 20.01.2011прегледи 699 коментарикоментари 0


Европейските правителства трябва да приемат планираните съкращения на бюджета преди да настъпи умора от прилагане на ограниченията върху разходите, заявиха премиерите на Латвия и Литва, цитирани от Bloomberg.
Балтийските държави, сред които е и Естония, наложиха най-строгите мерки по намаляване на дефицитите си, за да се справят със световната финансова криза. Всяко от балтийските правителства въведе строги мерки, равни на приблизително 10 % от БВП, което оформи най-дълбоката рецесия и икономически спад за около тримесечие преди ръст през миналата година.
„Важно е фискалната консолидация да се случи бързо и да не се отлага прекалено много, тъй като, колко повече се забавя, толкова повече се губи инерция и настъпва умора в действията,” заяви в телевизионно интервю за Bloomberg латвийския премиер Валдис Домбровски.
Трите балтийски държави започнаха прилагането на бюджетни съкращения през 2008 г., преди европейската криза около суверенния дълг да притисне правителствата на Гърция и Ирландия към полагане на спешни усилия по орязване на разходите и увеличаване на приходите. Европейските правителства не трябва да се „страхуват”, коментира в друго интервю за Bloomberg литовския премиер Андрюс Кубилюс. Литва повиши данъците, намали държавните заплати и пенсиите, припомня информационната агенция.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg