EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бързи мерки по схемата "de minimis"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бързи мерки по схемата "de minimis"

mail13:00 | 12.08.2013прегледи 435 коментарикоментари 0


Министерството на земеделието и храните взема мерки за по-бързото усвояване на схемата "de minimis" и средствата по ОП "Рибарство", е заявила заместник-министърът Валентина Маринова на среща с представители на Асоциацията на производителите на рибни продукти "БГ ФИШ" в министерството, цитирана от пресслужбата на МЗХ.
Маринова е изтъкнала готовността за партниране с браншовите организации, за да се постигне устойчиво развитие на сектора. Тя е поела ангажимент да бъде облекчена административната тежест
чрез промени в нормативни актове. По думите й по-този начин браншът ще бъде освободен от редица утежняващи процедури. От асоциацията са изразили притеснения за успешността на ОП "Рибарство", поради забавянето на работата по програмата и усвояемостта на средствата. Маринова е потвърдила изоставането и е отбелязала, че приоритет в нейната работа е изработването на новите мерки съвместно с бизнеса. "Ще бъдете привлечени като страна, за да постигнем максимални резултати", е уверила тя. Маринова е уточнила още, че се създават малки работни групи, които да разработят конкретни предложения за новия програмен период 2014-2020 година.
По време на срещата са били обсъдени възможностите за кандидатстване на членовете на "БГ ФИШ" по мярка 2.6 - "Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура" по ОП "Рибарство". Дискутирани са били и проблемите в усвояването на квотата за улов на цаца, както и други текущи за бранша въпроси.
 


Тагове: мерки, схема,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg