EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бърз интернет в селата до 2013

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бърз интернет в селата до 2013

mail17:10 | 17.05.2011прегледи 583 коментарикоментари 0


Бързият интернет в селските райони и обединяването на двете държавни комуникационни мрежи ще осигурят технологично електронното правителство, стана ясно на дискусионна кръгла маса „Националната телекомуникационна инфраструктура – ключов фактор за конкурентоспособност”, организирана от три браншови организации - ИКТ Клъстер, АСТЕЛ и Асоциация на комуникационни и информационни специалисти.
До 2013 г. ще бъде подготвен и реализиран инвестиционен проект за изграждане на мрежи за широколентов достъп в отдалечени и селски райони, съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов. Проектът е на обща стойност 40 млн. лева, които са предвидени по Оперативна програма „Регионално развитие”. В рамките му , успоредно с включването на отдалечените населени места, още 60 общини ще бъдат свързани с държавната съобщителна инфраструктура.
В процес на обединяване са двете държавни комуникационни мрежи, които се ползват безплатно от министерства и обществени ведомства. След 2012 г. предстои увеличаване на капацитета и обхвата на обществената електронна съобщителна мрежа.
Всички тези планирани мерки ще гарантират технологичната обезпеченост на електронното правителство и предоставянето на качествено административно обслужване по електронен път на гражданите и бизнеса. Електронното управление от своя страна ще осигури повече прозрачност и отчетност на администрацията, както и включване на гражданите и структурите на гражданското общество в управленските процеси.

 


Тагове: интернет, села
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg