EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българско-японски бизнес форум през януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българско-японски бизнес форум през януари

mail17:01 | 14.12.2018прегледи 624 коментарикоментари 0


Българско-японски бизнес форум ще се състои в София през януари. Това е било решено по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с посланика на Япония Масато Ватанабе, съобщиха от министерството. Това е поредно събитие, след подписването на меморандум за задълбочаване на бизнес контактите между двете страни.

Участниците в срещата са оценили като успешен бизнес форума, който се е състоял в България през юни тази година и в който са участвали над 30 японски компании. Организирането на ново бизнес събитие в кратък период показва, че има сериозен потенциал в икономическата сфера между нашите две страни и че България е атрактивна дестинация за инвестиции, е посочил Александър Манолев. По думите му Министерството на икономиката ще се ангажира да привлече повече български компании, които имат интерес или потенциал да работят на японския пазар. Има възможности за навлизане на редица български продукти на него - като вина, млечни продукти, розово масло, рибни продукти и др., е станало известно по време на срещата.

Посланик Ватанабе е съобщил, че вече е започнала предварителна подготовка на форума, като целта е да се насочи към японски компании, които имат бизнес в България или интерес към нашата страна. Планира се това да бъде първото от редица събития в икономическата сфера през 2019 г.

Стокообменът между България и Япония през първото полугодие на 2018 г. отбелязва 40 на сто ръст и надхвърля 100 млн. долара, се отбелязва в прессъобщението. Редица японски компании вече развиват успешен бизнес у нас.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg