EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес

mail09:07 | 26.08.2014прегледи 703 коментарикоментари 0


Вестник "Сега" цитира във водещия си материал стратегически документ, изготвен от Министерството на отбраната за срещата на върха на НАТО в началото на септември. „Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации, е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността“. Информационната война, продължава изданието", е определена от военното ни министерство като една от заплахите за сигурността на България във връзка с кризата в Украйна и „дългосрочната амбиция на Русия да възстанови влиянието си в бившото съветско пространство.
„Независимо че проектът е във фризера, България трупа тръби за „Южен поток“, пише във водещото си заглавие вестник "Преса". Плановете са тръбите да бъдат положени на дъното на Черно море. Доставките от Германия и Русия са съгласно договор от март тази година. Няма да се строи без Брюксел да даде зелена светлина, уверява изданието, цитирайки компанията „Южен поток - транспорт“.
Вестник "Стандарт" помества на първа страница информацията, че ГЕРБ възнамерява да слее данъчните власти и митниците в „мегаагенция“, която може да заработи още от 1-ви януари. До това съобщение е поместена снимката на Бойко Борисов с констатацията: „6 милиарда лева заем или фалираме“. Предупреждението се допълва от интервю с бившия заместник-финансов министър Владислав Горанов, който заявява: „Задава се зима с празна хазна“.
„Стабилността е най-важна, без значение кой ще е премиер“, пише "24 часа" върху снимка на Бойко Борисов, допълвайки, че ГЕРБ ще обяви предизборните си листи днес. И "Преса", и "Стандарт" поместват до изявленията на Борисов информацията, че след „паническото теглене на депозити“ в края на юни, през юли банките са си върнали 369 милиона от изтеглените общо над 1 милиард лева.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg