EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес

mail09:13 | 04.08.2014прегледи 781 коментарикоментари 0


Наводнението в град Мизия е основната тема на днешните вестници. Двама души намериха смъртта си заради водната стихия, която заля град Мизия и разруши десетки сгради, съобщава вестник Новинар. Жертвите са мъж и жена. Продължава издирването на още 10 души.

"Петметрова вълна удави Мизия", посочва Телеграф. Под заглавие "Цяла нощ викове Помощ!" вестникът разказва за протеклите вчера спасителни акции.

Стандарт пък цитира хората в Мизия с думите: "Удавиха ни заради шарани". Според местните причина за апокалипсиса са четири язовира - два в село Рогозен и водоемите в Нивяни и Ботево, които са прелели. Хората обвиняват местните власти, които отказали да взривят дигата на река Скът, за да се намали притокът на вода. В приливната вълна плуват 17 килограмови шарани, твърдят очевидци.

Предупреждение за преливащи язовири по поречието на река Скът, разпространи вчера Министерството на околната среда и водите. Министерството алармира и за очаквано значително повишение на нивото на реките Осъм, Вит и Искър, съобщава вестник Дума.

В обобщаващо заглавие вестник Сега посочва: „Над 10 жестоки наводнения сполетяха България за 44 дни“. Загинали са поне 18 души.

Днес държавният глава Росен Плевнелиев отново ще събере служебния кабинет на последна оперативка, преди да ги представи пред обществото, научил вестник Стандарт. Мястото на срещата остава в тайна. Финалните решения за състава на кабинета трябва да бъдат взети утре, напомня изданието.

Трима заместници на Близаншки в новото служебно правителство, съобщава вестник 24 часа. Те ще отговарят за еврофондовете, социалната и икономическата политика. Според информация на изданието с тези ресори ще се заемат Йордан Христосков, Екатерина Захариева и Илияна Цанова.

Милиони изтичат от правосъдното министерство без конкурс, показва проверка на вестник Сега. Ведомството използвало два начина, за да си избере изпълнители, които след това да приберат сериозните суми. Единият е разпоредба в Закона за обществените поръчки, позволяваща им да купуват без търг стоки, които се предлагат на стоковата борса. Другият начин обаче е в нарушение на правилата.

Фондът за гарантиране на влоговете в банките трябва до дни да започне да изплаща гарантираните депозити в Корпоративна търговска банка, пише вестник Труд. В противен случай вложителите могат още сега да заведат искове в българския съд срещу фонда и държавата.

"Брюксел не може да наложи санкции на България за това, че не изплаща гарантираните депозити до 100 хиляди евро от Корпоративна търговска банка", обясняват експерти пред вестник Преса. Според закона, който е в съответствие с европравилата, гарантирани депозити се плащат след обявяване на фалит, коментират източници от БНБ пред изданието.

Високите сметки за парно през тази година ще пристигнат още с пускането на отоплението, а не както е обичайно - през декември и януари, съобщава вестник Труд, цитирайки разчети на „Топлофикация-София“ и топлинните счетоводители, които на направени на базата на новата наредба за топлоснабдяване.
източник:БНР


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg