EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес

mail09:15 | 20.11.2013прегледи 932 коментарикоментари 0


Болниците ще могат да отказват прием на хора, които не са социално слаби, но не си плащат здравните осигуровки. Те ще имат право на безотказно лечение само при опасност за живота, пише 24 часа като цитира здравния министър Таня Андреева.

БСП предлага намаляване на срока за изчисляване на обезщетението за майчинство от 24 на 18 месеца, обяви депутатът Корнелия Нинова. Според нея новата идея ще важи от 1 януари 2014 година за бъдещите майки и увеличението на месечното обезщетение ще бъде средно с около 12 лева, посочва Дума.

Управляващите продължават да вземат популистки решения, без да са наясно колко ще струват те и без да дадат възможност за широки обществени дебати. Те предложиха да бъдат освободени от данък хората с най-ниски доходи. Според експерти новата идея е необоснована и несправедлива и ще доведе до разрастване на сивата икономика, посочва Сега.

Последен шанс за спасение на европарите от програмния период 2007-2013 година имат управляващите. Затова министерствата мобилизират всички сили и разчистват пречките пред усвояването на парите, пише Стандарт в статия, озаглавена "1 милиард от Брюксел висят на косъм".

Учителите да бъдат добавени в списъка на регулираните професии. Това предвижда Стратегията за развитие на педагогическите кадри за 2014-2020 година. Според заместник-министъра на образованието Мукаддес Налбант плюсът за преподавателите е, че след завършването на курсовете и покриването на определени изисквания те ще получават "диплома за учител", а тя ще бъде призната в Европа, посочва Труд.

Комбинация от "Под игото" на Иван Вазов, сборник с разкази на Елин Пелин и "Преспанските камбани" на Димитър Талев тежат килограм и се оценяват за 12 стотинки в пунктовете за вторични суровини. Според шефа на една от големите фирми за скрап в прашните купчини могат да се видят съчинения на български класици, редки издания от началото на миналия век, речници, енциклопедии. Официална статистика на унищожените книги в държавата няма, но според търговци месечно в страната се изкупуват около 50 тона, което се равнява на един вагон, съобщава Преса.

Архитекти ще имат последната дума за това дали Паметникът на Съветската армия да остане или да изчезне. Столичната община обяви международен конкурс за визията на Княжеската градина и спорния монумент в нея. Според главния архитект Петър Диков през годините градината е загубила своята функция и мястото си на централен парк. По думите му, в зависимост от това дали паметникът присъства в спечелилия проект ще се реши съдбата му, информира Монитор.

Конкурсът за избор на основния строител на българската част от газопровода Южен поток е прекратен и ще бъде започнат отначало. Причината е искане на няколко от кандидатите, които не са доволни от краткия срок, за да подготвят заявленията си, пише Капитал Дейли.БНР

 


 


Тагове: печат, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg