EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес

mail09:10 | 30.10.2013прегледи 1153 коментарикоментари 0


Сметките за парно и топла вода ще станат още по-сложни от следващия месец. Това показват промени в Наредбата за топлоснабдяването, които бяха обнародвани в Държавен вестник и объркаха дори експерти в сектора. Целта на измененията е "осредняване" и заличаване на шокиращо големите разлики между по-ниските сметки през ноември и много високите през януари и февруари, пише по темата вестник Преса.
Бизнесът и синдикатите се разминаха в оценките си за Бюджет 2014. Работодателите го подкрепиха, въпреки многобройните си критики, а синдикатите го отхвърлиха. Повишаването на минималната заплата и на максимални осигурителен доход се оказа ябълката на раздора помежду им, обяснява Труд.
България пада едно място надолу в класацията за условията за бизнес на Световната банка. Страната се нарежда на 58-мо място сред 189 държави. От десетте области, които се следят, у нас има леки подобрения само в две - това са документите за износ и броят на данъчните плащания. По седем от критериите представянето на България се влошава, посочва Капитал Daily.
30 на сто от обществените поръчки у нас се провеждат при такива условия, че за тях подава документи и участва само един кандидат, пише Монитор, като цитира вицепремиера Даниела Бобева. Според нея останалите 70% от процедурите достигат до края с повече от един кандидат.
Българският лекарски съюз поиска пациентите да покрият с допълнителна вноска или с доплащане от джоба си недостига на средства в здравеопазването. Това става въпреки, че ГЕРБ национализира милиард и 400 милиона лева от здравни вноски след споразумение, подписано от председателя на съсловната организация Цветан Райчинов, посочва вестник Сега.
Здравното министерство планира да сезира прокуратурата заради изчезналите пари, отбелязва Монитор в статия под заглавие "Дянков на прокурор за здравните вноски".
До 3 месеца има опасност "Пирогов" да бъде декапитализиран и да се стигне до спиране на цялостната работа на болницата Столичната здравна каса отказала да изплати в пълен размер сумата за извършената дейност от болницата през септември, когато тя е изработила над 4 милиона лева, пише в публикация вестник Дума.

От вчера до днес - такъв срок даде ДПС на партньорите си от "Коалиция за България" по повод мораториума за продажба на земя на чужденци. Парламентарната група на движението събра подписите на всичките си 36 депутати, за да бъде сезиран Конституционния съд за отмяна на решението. За целта обаче трябват 48 подписа, посочва 24 часа.
Съдебната реформа е замряла след влизането на България в Европейския съюз. Това показва прегледът на промените в правораздаването от 2002 година насам, направен от Българския институт за правни инициативи. Според изследването от 30 проверени фактора в съдебната система, само по 3 има тенденция към подобряване на състоянието им, пише в материала си по темата Труд.
Камери, полицейски патрули и доброволци ще пазят паметника на Васил Левски. Причината е, че седмици наред неизвестни засега апаши крадат грифоните и други скъпи орнаменти. От културното министерство готвят по-високи наказания за крадците и поругателите на монумента. Промените ще залегнат в няколко закона, посочва Стандарт./БНР

 


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg