EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Българският печат днес, 5 февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес, 5 февруари

mail09:10 | 05.02.2015прегледи 997 коментарикоментари 0


До месец кабинетът ще представи нов модел за подпомагане и обезщетяване на частните собственици, претърпели щети вследствие на природни бедствия, пише вестник СЕГА. Ще бъде създаден нов фонд за покриване на щетите – така нареченият "катастрофичен пул", който най-вероятно ще се финансира от собствениците на имоти чрез задължително плащане на база данъчната оценка на имота, предполага авторът на статията.

При бедствие вземаш според данъчната оценка, потвърждава ТРУД, но допълва, че все още не се знае какви вноски ще плащат собствениците.

Увеличават броя на обществените трапезарии, съобщава НОВИНАР. Европейският съюз ще осигури 123 милиона евро за подпомагане на най-бедните в страната. Целевата група обхваща всички хора, които получават енергийни помощи, или около 270 хиляди души, пояснява изданието.

СТАНДАРТ помества обещанието на социалния министър Ивайло Калфин, че храните, които бедните ще получават като помощи тази година, ще идват главно от български производители.

БСП инициира хуманитарна помощ за Украйна, съобщава ДУМА във водещата си публикация. Левият вестник цитира и заместник-председателя на партията Янаки Стоилов, който е заявил в Народното събрание, че България не бива да бъде въвличана във военни действия срещу Русия.

Отговорът на премиера Бойко Борисов гласи в голямо заглавие на вестник ПРЕСА: "Няма да влизаме във война срещу Русия". Това уверява на първата си страница и вестник СТАНДАРТ.

България ще променя закони за преминаване на войски на НАТО, съобщава СЕГА в челната си публикация. Промените се налагат заради решението, което НАТО ще вземе днес на срещата на военните министри от Алианса в Брюксел да се изградят центрове за командване и контрол в България и още пет държави. В командния център в София ще служат до 50 военни и цивилни, половината от които българи, сочи вестник СЕГА.

Водещата публикация на КАПИТАЛ DAILY е озаглавена "Правителството отстъпи за ведомствените бензиностанции". Държавата за втори път се отказа да контролира най-тъмната зона в търговията с горива – така наречените "ведомствени бензиностанции". Изчисленията на финансовото министерство за консумацията на горива в страната показват, че годишно от сивия сектор бюджетът губи 1 милиард лева и основните заподозрени са тези обекти, защото продажбите през тях не се отчитат. Мярката трябваше да е задължително инсталиране на нивомери и фискални устройства с връзка към НАП. Сега обаче след заплаха от протести основно от страна на земеделски производители Министерството на финансите предлага обектите само да влязат в регистър, сочи КАПИТАЛ DAILY.

Издаването на електронни фишове след заснемане с камерите на КАТ на нарушения по пътищата е преустановено поради липсата на хартия, пощенски пликове и тонери. Само 20 процента от заснетите в последните четири месеца джигити получили честитки, пише МОНИТОР.

През 2014-а година за първи път от няколко години има увеличение на загиналите в катастрофи у нас, съобщава 24 ЧАСА. Бройката е 660, а по думите на шефа на Пътна полиция Антон Антонов е трябвало да са с 60-70 по-малко. Сред причините била отмяната на фишовете от мобилните камери, пише 24 ЧАСА.


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg