EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Българският печат днес, 27 февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат днес, 27 февруари

mail09:10 | 27.02.2015прегледи 1002 коментарикоментари 0


24 часа съобщава, че правителството ще създаде специално звено, чиято цел е 30 високопоставени политици и чиновници, замесени в корупция, да влязат в затвора. Спецзвеното ще се състои поне от 200 прокурори, следователи и данъчни инспектори. Вестникът допълва, че в документа, който ще бъде гледан от кабинета днес се твърди, че има 158 хиляди случая на корупция през миналата година, но в полицията има само 150 сигнала.

"Европейската комисия поставя България под специален мониторинг", гласи водещото издание на Дума, която отбелязва в подзаглавие, че Брюксел е притеснен от макроикономическите дисбаланси и заплашва със санкции. "Брюксел критикува остро банковия надзор на БНБ" е заглавието на Капитал дейли по същата тема.

"Вътрешният министър влиза в остър сблъсък с премиера за ДАНС и ДАТО", прогнозира вестник Сега по повод обявената готовност на министър Веселин Вучков да предложи след празниците нов главен секретар на МВР и да започне процедури за смяната на шефовете на ДАНС и Държавната агенция "Технически операции". "На въпрос на "Сега" дали плановете на вътрешния министър ще се осъществят, премиерът Борисов отговори кратко "Не", пише вестникът.

Заплахата на Георги Първанов да подаде оставка като лидер на АБВ, след като парламентарната група подкрепи емитирането на нов заем, е водеща тема за днешните вестници. "Първанов с оставка, АБВ не го пуска" - под това заглавие Стандарт посвещава две страници на темата, а в коментар на страницата "Общество" отбелязва, че оставката е очертала конфликта между жилото и меда на властта. "Депутатите от АБВ се оставиха да бъдат излъгани", казва Първанов в интервю за вестник Преса, който също посвещава две страници на тази тема.

Под заглавие "Властта оряза парите на болниците" Преса съобщава, че по новата методика, която ще бъде гласувана след празниците, средствата ще бъдат намалени най-малко с 5 на сто.

Труд продължава поредицата за 100-те дни на правителството и днес предлага очерци за министрите на енергетиката и на външните работи. "Обръщаме специално внимание на Северозападна България", казва министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в интервю за "Труд".

Телеграф съобщава на първа страница, че бившият шеф на ДАНС Петко Сертов ще прави нов вариант на Отечествения фронт - движение, което ще създава граждански отряди за защита на гражданите.

Новинар пише, че по предложение на ректора проф. Иван Илчев таксите в СУ няма да бъдат променяни.

Водещата публикация на Монитор е под заглавие "За да омайват клиентите, врачки се юрнаха да следват психология".

"Пролет и зима се редуват през март", пише Преса и допълва, че ни чакат температури между минус 3 и 22 градуса.
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961