EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат - теми от деня

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат - теми от деня

mail08:17 | 15.04.2015прегледи 958 коментарикоментари 0


Вестниците информират за поредния - втори за последния месец - взрив в съоръжения на ВМЗ „Сопот“ в Иганово. „Саботаж или бомбаж. Три часа взривове подлудиха“ селото, пише СТАНДАРТ. Предположението за саботаж присъства и в заглавията на 24 часа, НОВИНАР, СЕГА и ТРУД.

ТРУД и СТАНДАРТ публикуват снимки, показващи прегръдката между премиера Бойко Борисов и френския президент Франсоа Оланд. Двамата се срещнаха късно вчера в Париж.

В един глас двете издания твърдят, че Франция ще е „мотор на газовия ни хъб“. „Оланд обеща на Борисов да ни защити пред Путин“, пише 24 ЧАСА.

Промишлените предприятия у нас планират да намалят инвестициите си с 30 процента през тази година, съобщава ТРУД, цитирайки анкета на статистическия институт сред мениджъри. Основният фактор за негативните прогнози е, че 2015 година се очертава като нулева за усвояването на еврофондовете.

Правителството подобри очакванията си за развитието на българската икономика през 2015 година, съобщава КАПИТАЛ DAILY.
В актуализираната средносрочна бюджетна прогноза вече е записано, че реалният растеж на брутния вътрешен продукт през тази година ще достигне 1,4 процента. Бюджетът за 2015 бе съставен за 0,8 процента растеж, припомня вестникът.

КАПИТАЛ DAILY анализира и предварителната оценка на Националния статистичуски институт за търговията през февруари. Износът на България извън Европейския съюз отново започна да расте след няколкомесечно прекъсване. Сривът на продажбите към Русия и Украйна е компенсиран с износа за други държави като Турция, Сърбия, Македония и Китай. Увеличава се и търговията към европейските пазари, които остават основни дестинации за българските стоки, изтъква вестникът.

„Идва краят на регулираните цени на тока - електроенергията за бита ще се търгува на борсата от началото на 2016 година“, съобщава ПРЕСА, цитирайки новия председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. „Лошото е, че изобилието от електроенергия в страната ни е отровено от една камара държавни договори за субсидиране на зеления ток, на парното и на двете американски топлоцентрали. Така че догодина най-после ще имаме право на избор - между висока, по-висока и най-висока цена на тока“, отбелязва коментаторът на вестник ПРЕСА.

Водещата новина на вестник МОНИТОР е, че Националната агенция по приходите е наложила запор върху акциите на съсобствениците на автомобилна компания у нас.

Причината за запора са бъдещи вземания на НАП от двете компании, обяснява вестникът, като поставя тези действия на данъчната служба във връзка с мерките срещу кредитополучатели от КТБ. От публикацията става ясно още, че квесторите, назначени в трезора от БНБ, са отменили залога на завода срещу 31 милиона лева. Това е станало в началото на март - четири месеца след като Народното събрание забрани осчетоводяването на прихващания, отбелязва МОНИТОР. източник:БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 966