EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският печат - теми от деня

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският печат - теми от деня

mail09:30 | 15.03.2015прегледи 809 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов обеща до вторник навсякъде да има ток, пише "24 часа" на първа страница и допълва, че се чакат мощни агрегати за бедстващите села в Родопите. На заседанието на кризисния щаб в Смолян премиерът обеща доброволците, които са се включили в разчистването на пътищата, да получат по 10 кубика от падналите дървета, а стопаните, загубили животните си заради тежката зима, ще бъдат компенсирани, посочва часовият вестник.
950 тежки машини борят бедствието, съобщава "Монитор". "Стотици къщи под вода - разтопеният сняг бликна от земята. Прокопават канали за оттичане на водата в Мало Конаре", отбелязва изданието и посвещава две страници на темата.
"Стандарт" също цитира Бойко Борисов от посещението му в бедстващите райони: "Правете бебета, докато няма ток, поне да решим демографския проблем", казал на шега премиерът. Той обещал до сряда кметовете да получат похарчените пари за бедствията.
"Европа праща храна за 250 хиляди бедни", пише още "Стандарт" на първа страница и уточнява, че безплатната храна на стойност 30 милиона лева, ще бъде получена през есента.
"Труд" излиза с тревожна констатация на първа страница - "Болници нямат пари за храна и лекарства, свършиха леглата в психиатриите". Държавата не е превела и стотинка от субсидията на психозвената от началото на годината и от понеделник няма пари за лекарства и храна на душевно болните, пише вестникът и допълва, че здравното министерство е обещало пари в края на месеца, както е станало и миналата година.
"Заради резкия скок на долара телевизори и компютри поскъпват с 16 на сто", гласи водещото заглавие на вестник "Преса". Засега цената на бялата техника, произвеждана в Европа, остава без промяна.
Заради китайския внос само една трета от стоките са български, изчислява "Монитор" и допълва, че потребителите търсят родни продукти, но не могат да ги намерят.
Водещото заглавие на вестника е: "Със заповед на образователното министерство броят учениците фантоми." Засечени са злоупотреби с пари от делегираните бюджети за училищата", пояснява изданието.
"Камери изтикали бандитите в крайните квартали", пише "Телеграф" на първа страница. Системата за видеонаблюдение ще обхване и крайните квартали на столицата. Сензори ще дебнат за наркомани и апаши в училища и детски градини, допълва вестникът.
"Стандарт" съобщава за опашки от посетители в Ботаническата градина, където стотици столичани са дошли да разгледат изложбата на орхидеи.
"Долетяха първите щъркели в Елхово" е друго заглавие от "Стандарт". По-ранното пристигане на предвестниците на пролетта се обяснява с меката зима, а залетите площи по поречието на Тунджа ще им осигурят изобилна храна.

източник:БНР

 

 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161